Hvad underviser vi?

Vi lærer ikke folk at slås. Vi lærer dem at undgå at slås!

Al undervisning er inden for Straffelovens §13 om lovligt nødværge og ud fra princippet om mindst mulig magt. Derfor er et Tryghedskursus altid både moralsk, etisk og juridisk forsvarligt.

Vi underviser i SPEARSystemet, som er det eneste videnskabsbaserede selvforsvarssystem, der findes.

Fokus er på:
At opdage farlige situationer for at kunne undgå dem.
At nedtrappe farlige situationer verbalt.
At kunne afværge et voldeligt overfald – for derefter at undslippe eller fastholde personen.

SPEARsystemet er baseret på fysiologi, fysik og psykologi. Det tager udgangspunkt i, hvad kroppen gør naturligt og tager hensyn til, hvordan vi tænker og føler, da begge dele påvirker hinanden og påvirker, hvordan vi handler. Derfor adskiller det sig meget fra andre selvforsvarssystemer, som alle er teknikbaserede og statiske

Systemet er meget intuitivt og baseret på vores primale afværgereflekser/ biologiske airbag og grovmotorik. Alle kan lære det, alle kan anvende det – uanset, køn, alder og styrke. Det er derfor yderst velegnet til privatpersoner, samt virksomheder, som gerne vil gøre sine ansatte mere sikre og trygge, hurtigt.

SPEAR systemet passer gnidningsløst sammen med alle jeres eksisterende systemer/teknikker/stilarter, som fx. fastholdelses- og flytningteknikker. Det også kongruent dit firmas ikke-voldelige personalepolitik! Vores reaktion udløses af modpartens aggression, derfor er systemet altid både moralsk, etisk og juridisk forsvarligt.

Tony Blauer, som har udviklet SPEAR systemet, har brugt de seneste 40 år på at studere vold og undervise i selvforsvar. Hans instruktørteam underviser ikke kun politi, militær, specialenheder og andet udrykningspersonale over hele Verden, men også civile borgere og private firmaer.

Hvorfor SPEAR?

Tony Blauer har brugt fire årtier år på at konstruere et system til personligt forsvar, som inkorporerer vores reptilhjernes måde at reagere på fare og pludselig vold. Dernæst udviklede han strategier og øvelser, så vores tænkende hjerne kan genkende og integrere disse bevægelser. Herved udviklede han det første adfærdsinspirerede selvforsvarssystem.

“Der er tre ting du har brug for, for at vinde enhver kamp.
1. Situations bevidsthed.
2. Frygthåndteringsfærdigheder.
3. Effektive Bevægelser.
Jeg har brugt 40+ år på at studere vold, frygt og aggression og kædet det baglæns for at skabe et personligt beskyttelse program baseret på sindets respons ved pludselig fare. Dette system vil forbedre alles sikkerhed uanset erfaring. Programmer til almindelige mennesker, Kampsportsudøvere og udrykningspersonale”

“SPEAR systemet udnytter afværgerefleksens hastighed og pålidelighed til at vende et overraskelsesangreb til at taktisk modsvar.  Det er en bro mellem den reaktive hjerne og den kognitive hjerne. Dette forbedrer reaktionstiden i en konfrontation”

“Selvforsvar kom før al kampkunst. Mennesket sloges før kampsystemer og stilarter blev udviklet. Blauer spurgte sig selv:” Hvordan sloges folk, før der var karateskoler?!”

“SPEAR systemet er udelukkende baseret på den naturlige overlevelsesrefleks, som hjalp vore forfædre til at udvikle sig. Det er i sandhed udviklingen af selvforsvar fra den ældste stenalder. Vi hentyder kærligt til det som Hulemands Kungfu.”

-Tony Blauer

Hvordan foregår vores kurser?

Tryghedskurserne foregår indendørs i trygge rammer på mindre hold. Vi analyserer de mest almindelige typer angreb og overfaldssituationer, hvorefter vi laver nogle simple og effektive øvelser, som er baseret på dine medfødte afværgereflekser samt biomekanik – dvs. hvordan kroppen er stærkest.  Vi afslutter med scenarietræning, hvor du mærker, hvordan det føles, både psykologisk og fysiologisk, at blive ”overfaldet”, men også hvordan det, du har lært i løbet af dagen kan bruges til et lynhurtigt og effektivt forsvar. Instruktørerne er iført beskyttelsesudstyr, så du får lov til at slå rigtigt – jo mere realistisk træningen foregår, jo bedre forberedt bliver du.

Hvad lærer du?

Du lærer at opdage potentielt farlige situationer, så du kan undgå at havne i dem, samt at forsvare dig – helst med front mod truslen, i de situationer, du ikke kan undgå.

Du bliver klogere på dine egne reaktionsmønstre og lærer at handle hurtigt og effektivt i overfaldsøjeblikket.

Du lærer enkle grovmotoriske teknikker, som hverken kræver forudgående kendskab til selvforsvar eller god fysisk form. Med blot få timers træning ved du, hvad du kan gøre mod en trussel, uanset om den kommer bagfra, slår ud efter dig eller griber dig om halsen.

Hvor lang tid tager det at lære?

Som udgangspunkt lærer du at mestre det mest basale selvforsvar på et grundkursus på fire timer. Men, som med alt i livet, bør ny viden repeteres og opfriskes jævnligt. Vi anbefaler derfor altid, at man deltager på et opfølgningskursus, så færdighederne ligger på rygradden.

Fra naturlig afværgerefleks til effektivt forsvar

Se her fra Tony Blauer, SPEAR systemets grundlægger, selv siger om teknikken:

Our approach to self-defense is very intuitive since it’s based on an 80,000-year-old survival reflex called the startle-flinch response.

The SPEAR System™ utilizes the body’s natural flinches and reactions to fear or violence and then converts these reactions into efficient tactical choices. Because the system is “Genetically wired and behaviorally inspired™”, anybody can learn it and everybody can do it!

Se Tony Blauer undervise SPEAR
(video på engelsk)

Se billeder fra vores tryghedskurser

© Copyright - Tryghedskurser.dk | Webdesign by Palmgren Marketing