Hvad underviser vi i?

Vi underviser i SPEAR systemet, som er næsten ukendt i Danmark. SPEAR/ PDR Systemet er hverken en kampsport eller en stilart, og vores kurser adskiller sig derfor meget fra alle andre typer selvforsvarskurser, som alle grundlæggende har rødder i og teknikker fra kampsport. SPEAR systemet er derimod baseret på studiet af, hvordan vi mennesker bevæger os i forhold til vold, aggression og frygt, samt fysiologi, fysik og psykologi.

Canadieren Tony Blauer er manden bag SPEAR systemet, chef for Blauer Tactical Systems og har brugt de seneste 30 år på at undervise i selvforsvar og udvikle SPEAR systemet.

Tony Blauer er bosiddende i San Diego, USA, og han og hans instruktørteam underviser politi, militær og andet udrykningspersonale i USA og rundt om i verden i SPEAR systemet. Det nemme og intuitive selvforsvarssystem er baseret på primale afværgereflekser og grovmotorik og er derved hurtigt at lære og nemt at anvende. Det er derfor yderst velegnet til privatpersoner og ansatte, som ikke har tid eller lyst til at stå i en træningssal i årevis for at lære komplicerede selvforsvarsteknikker eller kampsport. SPEAR systemet er baseret på modstanderens aggression, som udløser vores reaktion og er derfor altid både moralsk, etisk og juridisk forsvarligt.

Hvorfor SPEAR?

“SPEAR systemet udnytter afværgerefleksens hastighed og pålidelighed til at vende et overraskelsesangreb til at taktisk modsvar.  Det er en bro mellem den reaktive hjerne og den kognitive hjerne. Dette forbedrer reaktionstiden i en konfrontation”

-Tony Blauer

Selvforsvar kom før al kampkunst. Mennesket sloges før kampsystemer og stilarter blev udviklet. Blauer spurgte sig selv:” Hvordan sloges folk, før der var karateskoler?!”

Blauer har siden hen brugt 30 år på at konstruere et system til personligt forsvar, som inkorporerer vores reptilhjernes måde at reagere på fare og pludselig vold. Dernæst udviklede han strategier og øvelser, så vores tænkende hjerne kan genkende og integrere disse bevægelser. Herved udviklede han det første adfærdsinspirerede selvforsvarssystem.

SPEAR systemet er udelukkende baseret på den naturlige overlevelsesrefleks, som hjalp vore forfædre til at udvikle sig. Det er i sandhed udviklingen af selvforsvar fra den ældste stenalder. Vi hentyder kærligt til det som Hulemands Kungfu.

Hvordan foregår vores kurser?

Tryghedskurserne foregår indendørs i trygge rammer på mindre hold. Vi analyserer de mest almindelige typer angreb og overfaldssituationer, hvorefter vi laver nogle simple og effektive øvelser, som er baseret på dine medfødte afværgereflekser samt biomekanik – dvs. hvordan kroppen er stærkest.  Vi afslutter med scenarietræning, hvor du mærker, hvordan det føles, både psykologisk og fysiologisk, at blive ”overfaldet”, men også hvordan det, du har lært i løbet af dagen kan bruges til et lynhurtigt og effektivt forsvar. Instruktørerne er iført beskyttelsesudstyr, så du får lov til at slå rigtigt – jo mere realistisk træningen foregår, jo bedre forberedt bliver du.

Hvad lærer du?

Du lærer at opdage potentielt farlige situationer, så du kan undgå at havne i dem, samt at forsvare dig – helst med front mod truslen, i de situationer, du ikke kan undgå.

Du bliver klogere på dine egne reaktionsmønstre og lærer at handle hurtigt og effektivt i overfaldsøjeblikket.

Du lærer enkle grovmotoriske teknikker, som hverken kræver forudgående kendskab til selvforsvar eller god fysisk form. Med blot få timers træning ved du, hvad du kan gøre mod en trussel, uanset om den kommer bagfra, slår ud efter dig eller griber dig om halsen.

Hvor lang tid tager det at lære?

Som udgangspunkt lærer du at mestre det mest basale selvforsvar på et grundkursus på fire timer. Men, som med alt i livet, bør ny viden repeteres og opfriskes jævnligt. Vi anbefaler derfor altid, at man deltager på et opfølgningskursus, så færdighederne ligger på rygradden.

Fra naturlig afværgerefleks til effektivt forsvar

Se her fra Tony Blauer, SPEAR systemets grundlægger, selv siger om teknikken:

Our approach to self-defense is very intuitive since it’s based on an 80,000-year-old survival reflex called the startle-flinch response.

The SPEAR System™ utilizes the body’s natural flinches and reactions to fear or violence and then converts these reactions into efficient tactical choices. Because the system is “Genetically wired and behaviorally inspired™”, anybody can learn it and everybody can do it!

Se Tony Blauer undervise SPEAR
(video på engelsk)

Se billeder fra vores tryghedskurser