Holdet bag Tryghedskurser

Peter Palmgren

Peter Palmgren

Indehaver og Chefinstruktør, SPEAR og PDR cert.
Malene Palmgren

Malene Palmgren

Administration
Jacob

Jacob

Assistent instruktør, SPEAR cert.
Erik

Erik

Assistent instruktør og salg
Niels

Niels

Assistent instruktør

Kenneth

Kenneth

Assistent instruktør

Om Peter Palmgren

Gennem 40 år har jeg har trænet meget forskelligt selvforsvar i min søgen efter “den manglende brik”.

Da jeg ved et lykketræf opdagede SPEARsystemet, så jeg straks, hvordan det gør gode mennesker mere sikre, hurtigt.

Jeg har været politimand i over 20 år og har derigennem en bred erfaring med vold, aggression, trusler og frygt. De sidste otte år var jeg instruktør i Københavns politi, hvor jeg underviste en bred vifte af politifaglige emner, og gennem årene har jeg undervist tusindvis af gode betjente.

Mit speciale var magtanvendelse og konflikthåndtering, Jeg er certificeret magtanvendelsesinstruktør v/Rigspolitiet i 2015 og 2020, hvor mantraet er “Den fornødne magt”, som skal være både “nødvendig og forsvarlig”.

Derudover jeg har et solidt fundament med selvforsvar/kampsport gennem 4 årtier.

Gennem mine otte år som instruktør har jeg uddannet +500 betjente i specialfunktioner, herunder Reaktionspatruljer og Civile  Anholdelsesgrupper. Disse løser ofte farlige opgaver, der kræver større fysiske færdigheder og mental robusthed. Nogle af disse færdigheder er alm. anholdelsesmetoder, anholdelse af farlige gerningsmænd, fastholdelse, føring, håndjernpålægning, enkeltmandsfærdigheder, makkermetoder, gruppemetoder.

Fundamentet for min undervisning er SPEARsystemet v/Tony Blauer. SPEARsystemet er funderet på Fysiologi, Fysik og Psykologi, og er Verdens nok eneste videnskabeligt funderede Personlige Sikkerheds system. Alle kan lære det. Alle kan bruge det. Det passer til alle sikkerhedsprotokoller og personalepolitikker.

Jeg har studeret SPEARsystemet siden 2012. I 2016 blev jeg certificeret SPEAR(politi/militær) og SPEAR:PDR (Personal Defense Readiness – SPEAR for civile) gennem Blauer Training Systems.
Jeg er jævnligt på vedligeholdelses- og specialkurser inden for SPEAR systemet og er gennem tiden certificeret fem gange, senest i 2021.

I 2015 blev jeg certificeret nærkampinstruktør v/CMT – Center for Militærfysisk Træning – (tidligere kendt som Forsvarets Gymnastikskole), og jeg har gennem min tid i politiet haft et tæt samarbejde CMT.

Gennem 35 år har jeg har trænet meget forskelligt kampsport/ selvforsvar i min søgen efter “den manglende brik”. Jeg altid følt, at der manglede noget. Jeg følte mig ikke sikker på, at alle de fine teknikker ville redde mig i en voldelig konfrontation. Det meste af det selvforsvar, der undervises, er kampsport. Det er kamp med samtykke. Vi har udstyr på, der er regler, og vi passer på hinanden. Selvforsvarstræning er ofte meget teknisk, finmotorisk og statisk. Det tager ikke højde for et overraskelsesangreb, hvor vi er ude af balance både emotionelt, psykisk og fysisk, og/eller hvor der er flere modstandere og evt. våben. SPEAR systemet tager højde for alle disse ting.

Som dreng var jeg helt vild med Bruce Lee og Karate Kid, den originale med Ralph Macchio. Som 10 årig begyndte jeg til judo som SFO aktivitet i to sæsoner. Som 14 årig begyndte jeg at træne karate og blev for alvor bidt af kampsportens verden. Efter tre år blev jeg udvalgt til juniorlandsholdet, hvor jeg var, indtil jeg blev 21. Som 18 årig blev jeg gradueret til 1´dan (sortbæltegrad). Da ambitionerne rakte til mere, rejste jeg derfor til Japan i et halvt år, hvor jeg helligede mig min sport, lærte japansk og fik 2′ dan.  Da jeg kom hjem igen, stillede jeg op til danmarksmesterskaberne i Karate og blev 1992 Danmarksmester for seniorer. Med tiden blev jeg også gradueret til 3′ dan.

Herefter kastede jeg mig over WingTsun Kung Fu og dyrkede dette i otte år. Her opnåede jeg 1. Tekniker Grad, hvilket svarer til sort bælte. Jeg har siden dyrket en lang række andre kampsporter bl.a. WengChun Kung Fu, Escrima, thaiboksning, MMA og brasiliansk jiu jitzu. Jeg er vild med kampsport og med sparring, både stående og liggende. Det er god træning for hjerne, hjerte og muskler. Jeg har deltaget i mange konkurrencer i både ind- og udland og har både vundet og tabt.

På større hold for virksomheder, har vi ofte en eller flere assistentinstruktører med.

© Copyright - Tryghedskurser.dk | Webdesign by Palmgren Marketing