Referencer

Vores medarbejdere føler sig mere trygge i svære situationer

Center for Ejendomme og Intern Service i Fredensborg Kommune har entreret med Tryghedskurser.dk i 2018. Der er tale om kurser i selvforsvar til de medarbejdere, som kan komme i kontakt med eventuelle udadreagerende borgere.

Deltagerne har haft stort udbytte af kurserne bl.a. er det med til at medarbejderne føler sig mere trygge i svære situationer. For at de ansatte forsat kan være skarpe på, hvad de skal gøre i en kritisk situation, er det aftalt, at der følges op hvert halve år med et kursus fremadrettet. Vi kan give Tryghedskurser de bedste anbefalinger.

Instruktør med masser af erfaring og en stor baggrundsviden

Jeg har haft fornøjelsen af at deltage på flere SPEAR-kurser med Peter som instruktør igennem mit arbejde i politiet.

Jeg har tidligere trænet forskellige former for selvforsvar og kampsport, og altid haft indtryk af, at det kræver en del træning og teknik at få det til at virke i en “skarp” situation.

Der har min oplevelse af SPEAR været, at man på kort tid kan tage nogle værktøjer med, som man kan bruge – måske fordi, at de ligger så tæt op ad ens naturlige reaktioner.

Jeg bruger jævnligt min SPEAR-“klartstilling”(NVP – non-violent posture), når jeg står i en situation, hvor jeg skal være ekstra på vagt. Det gør jeg fordi, at jeg stoler på, at jeg derfra kan beskytte mig selv godt mod hvad end, der måtte komme.

Jeg har i øvrigt altid oplevet Peter som en meget engageret instruktør med masser af erfaring og en stor baggrundsviden om kampsport og selvforsvar. Men han formår stadig at instruere på et godt og grundliggende niveau.

Jeg har fået større fokus på min egen sikkerhed

Jeg blev uddannet i SPEAR i 2017. Jeg blev til at starte med overrasket over, hvad SPEAR egentligt indeholder. Jeg havde forventet at skulle lære den ”klassiske” form for magtanvendelse, men SPEAR handler reelt om, at man reagerer med det man har, uden at fryse i situationen.

Lært at fornemme og forudse deres næste træk
Efter at være blevet uddannet i SPEAR, er jeg særligt i tjenesten blevet mere opmærksom på folks adfærd. Jeg forsøger at fornemme og forudse deres næste træk, hvormed jeg bedre kan beskytte mig selv og mine kollegaer. Alternativt er jeg klar til at sætte ind med den såkaldte ”SPEAR-taktik”. Endvidere er jeg begyndt at benytte mig af de fysiske omgivelser i højere grad med større fokus på min egen sikkerhed; både som privatperson, men også professionelt. Jeg overvejer f.eks., hvor jeg er placeret i et rum, og hvordan jeg kan komme væk derfra, hvis jeg bliver angrebet. Jeg overvejer ligeledes, om der er genstande i rummet, jeg kan bruge som forsvarsredskaber eller genstande, der kan skabe afstand til en evt. modstander.

Balance mellem teori og praktik
Peter er en dygtig og kompetent underviser med en god balance mellem teori og praktik. Han forklarer og viser en, hvilke redskaber man kan bruge og formår at gøre undervisningen aktuel, samtidig med at den er interessant og brugbar. Jeg kan absolut anbefale Peters undervisning – både for personer med og uden tidligere kendskab til magtanvendelse.

Jeg har fået selvtillid og roses for min faglighed oftere end før

Jeg er sosu assistent og arbejder i den del af psykiatrien, der har med retslige patienter at gøre, der er på et institutionsophold på et mentalhospital på  grund af anbringelsesdomme. Vi træner meget med dem, og dette har spear kunnet gøre mig mere bevidst om, også fordi det i vores arbejde godt kan opfattes som en risiko zone at være I motionsrum, hvor der er stænger og håndvægte, der kan bruges forkert hvis man ophidses.

Fra stress til fornyende energi
Jeg har haft nogle stress symptomer der mere har været præget af frygt end angst, og netop det viser sig i kroppens reaktioner, der kan fx søge beskyttelse på kontoret, eller blive overforsigtig. Da netop de umiddelbare reaktioner er en kerne i spear, har det på en overraskende måde kunne give mig en slags helbredelse der virker for mig, angående min frygt, fordi de zoner i krop og sind, jeg reagerer frygtsomt med, har spear været inde og arbejde fornyende og skabende i, som zoner, på en række af tryghedskurser, jeg valgte at gentage. Det kan konceptet også bruges til.

Da jeg er psykoterapeut og selv havde en baggrund med budo træning og klatring fra før, har instruktørerne kunnet vække min krop til at bruge disse gamle ressourcer der sidder i den. Jeg har fået selvtillid og roses for min faglighed oftere end før.

Min overfaldsmand gik efter min krop og tog den

Jeg har været bange i mit eget hjem og hoppet op for hver en lyd der kommer i og udenfor min lejlighed og ikke ture gå ud i mit køkken uden at gemme mig bag muren og lure om der var nogen ude foran min dør. Jeg har stået med lygte for at se om der var nogen ude i haven inden jeg gik ud af min dør og først trukket vejret ordentligt når jeg var løbet ind igen. Jeg har været bange for at gå tur med mine hunde selv og hvis ingen har kunne gå med er de blevet luftet i haven. Jeg har holdt mig inde efter det der er sket og kun bevæget mig ud når det var nødvendigt.

En befrielse for mig min krop
Men efter jeres kursus er jeg ikke så bange i mit hjem, jeg kan endda have musik i ørene igen, og jeg kan de fleste gange gå ud i mit køkken uden  at skulle frygte at nogen står og kigger ind af min dør. Frygten rammer mig stadig nogle gange, men ikke at være bange hele tiden er en befrielse for mig min krop som er afslappet nu.

Jeg tør igen gå med mine hunde og hvis jeg er udtryk med at der kommer nogen mod mig skifter jeg bare fortov.

Jeg er så begyndt i fitness 3 gange om ugen og i dag snakke jeg med en fremmed mand uden at gå i panik over at han talte til mig.

Jeg er blevet mere den, jeg var før det hele skete, og jeg griner og smiler igen 
Min familie og venner samt psykolog siger også til mig at der er sket en kæmp forskel på før jeg var på kursus og til efter jeres kursus.

Ikke nok med at jeg nu føler jeg kan forsvare mig selv, så begynder jeg også at blive mig selv igen, og ikke en meget skræmt pige som græder hele tiden. I stedet for at gå med blikket i jorden har jeg løftet pande og smil på læben.

Jeres kursus har givet mig så meget mere end jeg kunne have håber på. Og det vil jeg gerne sige jer tak for. Så 1000 tak for kursuset der har give mig en chance for at forsvare mig men også har gjort det lettere at være mig igen.

Kundereferencer

Tryghedskurser har gennem flere år udbudt erhvervskurser til private virksomheder såvel som offentlige instanser.

Vi har bl.a. afholdt afværge- og selvforsvarskurser for:

  • Sorø kommune – Center for handicap og psykiatri
  • Københavns Politi – specialudddannelser
  • Kolding Fogedret – fogeder og sikkerhedspersonale
  • Fredensborg Kokkedal Kommune – rådhusbetjente
  • Roskilde Kommune – Fysioterapeuter
  • SUF  – Den Sociale Udviklingsfond
  • Greve Håndboldklub

Dertil har vi gennem årene haft over 400 kursister på vores hold  med jobs indefor bl.a.  administrativt personale, folk med borgerkontakt – såsom sygeplejesker, bostedspersonale, behandlingssteder, kommunal personale osv. Vi har også undervist folk som arbejder med sikkerhed, vagt og magtudøvelse samt en lang række mennesker som blot ønsker at være mere sikre i deres hverdag og job.

Brug for mere viden om vores kurser?

Klik her og læs mere om alle de spørgsmål og svar som vores tidligere kursister har spurgt ind til, eller læs mere om hvad SPEAR teknikken er, og hvor meget du eller dine ansatte kan lære på bare 4-6 timer.

Læs om vores erhvervspakker her.

Alternativt, kan du kigge på vores youtube kanal. 

Har du et spørgsmål?